Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЛещинская, О.А.-
dc.date.accessioned2023-03-15T11:58:19Z-
dc.date.available2023-03-15T11:58:19Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationЛяшчынская, В.А. Культурна-моўная спецыфіка фразеалагізмаў-характарыстык чалавека паводле ўжывання ежы / В.А. Ляшчынская // Известия Гомельского государственного университета имени Ф. Скорины. Сер.: Гуманитарные науки. - 2023. - № 1 (136). - С. 86-90.ru
dc.identifier.urihttp://elib.gsu.by/jspui/handle/123456789/56225-
dc.description.abstractУ артыкуле на матэрыяле літаратурных і дыялектных фразеалагізмаў беларускай мовы, што часткова рэпрэзентуюць гастранамічны код культуры беларусаў, устанаўліваюцца асновы характарыстыкі чалавека адносна аднаго з аспектаў яго жыцця – ужывання ежы як дзеяння і яго прыкмет, вызначаецца каштоўнасны змест культуры, яе катэгорый і сэнсаў, выяўляецца ўзаемадзеянне мовы і культуры, вызначаецца ацэнка з перавагай у адмоўны бок. = In the article, based on the material of literary and dialectal phrases of the Belarusian language, which partially represent the gastronomic code of the culture of Belarusians, the basis for characterizing a person is established in relation to one of the aspects of his life that is the consumption of food as an action and its signs; the value content of culture, its categories and meanings are determined, the interaction of language and culture is revealed, the assessment is determined with a preference in the negative direction.ru
dc.language.isoberu
dc.publisherГомельский государственный университет имени Ф.Скориныru
dc.subjectфразеалагічная адзінкаru
dc.subjectвобразru
dc.subjectчалавекru
dc.subjectежаru
dc.subjectколькасцьru
dc.subjectспосабru
dc.subjectацэнкаru
dc.subjectэталонru
dc.subjectстэрэатыпru
dc.subjectphraseological unitru
dc.subjectimageru
dc.subjectpersonru
dc.subjectfoodru
dc.subjectquantityru
dc.subjectmethodru
dc.subjectevaluationru
dc.subjectstandardru
dc.subjectstereotyperu
dc.titleКультурна-моўная спецыфіка фразеалагізмаў-характарыстык чалавека паводле ўжывання ежыru
dc.typeArticleru
dc.identifier.udk811.161.3’42’271:398.92:642-
dc.rootИзвестия Гомельского государственного университета имени Ф. Скориныru
dc.placeOfPublicationГомельru
dc.seriesГуманитарные наукиru
dc.number№ 1 (136)ru
Appears in Collections:Известия ГГУ им. Франциска Скорины. Гуманитарные науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ляшчынская_Культурна-моўная.pdf240.25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.