Title: Традыцыйныя намінацыі страў у гаворках Гомельскага рэгіёну
Authors: Воинова, Е.Н.
Полуян, Е.Н.
Issue Date: 2022
Publisher: Гомельский государственный университет имени Ф. Скорины
Citation: Воінава, А.М. Традыцыйныя намінацыі страў у гаворках Гомельскага рэгіёну / А.М. Воінава , А.М. Палуян // Традыцыі Скарыны [Электронны рэсурс] : зборнік навуковых артыкулаў / Гомельскі дзярж. ун-т імя Ф. Скарыны, Навукова-даследчы інстытут гісторыі і культуры ўсходнеславянскіх народаў пры Гомельскім дзяржаўным універсітэце імя Францыска Скарыны ; рэдкал.: А. М. Воінава (гал. рэд.) [і інш.]. – Гомель : ГДУ імя Ф. Скарыны, 2022. – С. 68-71.
Abstract: У артыкуле разглядаюцца намінацыі традыцыйнай ежы як часткі абрадавай лексікі беларусаў. Апісваецца лексіка, зафіксаваная на тэрыторыі Гомельскай вобласці і сабраная падчас фальклорных і дыялекталагічных экспедыцый студэнтаў і выкладчыкаў Гомельскага дзяржаўнага ўніверсітэта ім. Ф. Скарыны. Праведзена падрабязная семантычная класіфікацыя назваў ежы, даюцца шляхі пранікнення іх у беларускую мову, вызначаны тыпы структурнай матывацыі. = The article considers the nominations of traditional food as part of the ritual vocabulary of Belarusians. Vocabulary recorded in the Gomel region and collected during folklore and dialectological expeditions of students and teachers of Gomel State University. F. Skorina. A detailed semantic classification of food names has been carried out, ways of their penetration into the Belarusian language have been given, and types of structural motivation have been determined.
URI: http://elib.gsu.by/jspui/handle/123456789/60326
Appears in Collections:Статьи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ВОІНАВА_Традыцыйныя.pdf551.79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.