Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.gsu.by/jspui/handle/123456789/15740
Title: Milk-clotting enzymes of various origin: prospects for application in cheese making
Other Titles: Молокосвертывающие ферменты различного происхождения: перспективы применения в сыроделии
Authors: Sakovich, V.V.
Zhernossekov, D.D.
Сакович, В.В.
Жерносеков, Д.Д.
Keywords: rennet
cheese curd
physical and chemical properties
сычужный фермент
сырный сгусток
физико-химические свойства
Issue Date: 2020
Publisher: Гомельский государственный университет имени Ф. Скорины
Citation: Sakovich, V.V. Milk-clotting enzymes of various origin: prospects for application in cheese making = Молокосвертывающие ферменты различного происхождения: перспективы применения в сыроделии / V.V. Sakovich, D.D. Zhernossekov // Известия Гомельского государственного университета имени Ф. Скорины. Сер.: Естественные науки. - 2020. - № 6 (123). - С. 75-80.
Abstract: The results of the comparative characteristics of rennet preparations have been presented. As the object of the study enzyme preparations possessing milk-clotting activity that are available in the Republic of Belarus have been considered. Indicators having important influence on the formation of a cheese curd were determined. В работе представлены результаты сравнительной характеристики ферментных препаратов сычужного действия. В качестве объекта исследования рассматривались доступные в Республике Беларусь ферментные препараты, обладающие молокосвертывающей активностью. Определялись показатели, оказывающие важное влияние на образование сырного сгустка.
URI: http://elib.gsu.by/jspui/handle/123456789/15740
Appears in Collections:Известия ГГУ им. Франциска Скорины. Естественные науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сакович_Молокосвертывающие_ферменты.pdf280.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.