Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Лещинская, О.А. | - |
dc.contributor.author | Lyashchynskaya, V.A. | - |
dc.date.accessioned | 2022-03-14T11:59:50Z | - |
dc.date.available | 2022-03-14T11:59:50Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Ляшчынская, В.А. Культурна-моўная спецыфіка фразеалагізмаў-характарыстык ежы = Cultural-language specificity of phraseological characteristics of food / В.А. Ляшчынская // Весці БДПУ. Серыя 1. - 2021. - № 2. - С. 69–73. | ru |
dc.identifier.uri | http://elib.gsu.by/jspui/handle/123456789/35067 | - |
dc.description.abstract | У артыкуле на матэрыяле фразеалагізмаў беларускай мовы, што характарызуюць і ацэньваюць ежу ўвогуле ці яе асобныя віды, устанаўліваецца культурная інфармацыя, каштоўнасны змест культуры, яе катэгорый і сэнсаў, выяўляецца ўзаемадзеянне мовы і культуры народа. Выдзелены і прааналізаваны групы фразеалагізмаў з колькаснай (многа ці мала) і якаснай характарыстыкай (рэдка высокая якасць, найбольш адсутнасць смаку ці пэўны недахоп якасці), даводзячы ўласцівыя беларусам культурна-нацыянальныя прыхільнасці адносна асобных нацыянальна адметных прадуктаў і асуджэнне смакавых уласцівасцей ежы ці яе прыгатавання. On the material of phraseological unit of the Belarusian language which characterize and evaluate food in general or its separate kinds, the article establishes the cultural information, value content of culture, its categories and meanings, reveals the interaction of language and culture of people. It singles out and analyzes the groups of phraseological units with quantitative (much or little) and qualitative characteristic (seldom high quality, mostly absence of taste or certain lack of quality) presenting Belarusian typical cultural-national properties related to separate nationally significant products and judging the taste properties of food or cooking it. | ru |
dc.language.iso | Белорусский | ru |
dc.publisher | Белорусский государственный педагогический университет имени М. Танка | ru |
dc.subject | фразеалагізм | ru |
dc.subject | культурная інфармацыя | ru |
dc.subject | гастранамічны код культуры | ru |
dc.subject | ежа | ru |
dc.subject | многа | ru |
dc.subject | мала | ru |
dc.subject | якасць | ru |
dc.subject | вобраз | ru |
dc.subject | кампанент | ru |
dc.subject | сімвал | ru |
dc.subject | эталон | ru |
dc.subject | стэрэат | ru |
dc.subject | phraseological unit | ru |
dc.subject | cultural information | ru |
dc.subject | gastronomic code of culture | ru |
dc.subject | food | ru |
dc.subject | much | ru |
dc.subject | little | ru |
dc.subject | quality | ru |
dc.subject | image | ru |
dc.subject | component | ru |
dc.subject | symbol | ru |
dc.subject | standard | ru |
dc.subject | stereotype | ru |
dc.title | Культурна-моўная спецыфіка фразеалагізмаў-характарыстык ежы | ru |
dc.title.alternative | Cultural-language specificity of phraseological characteristics of food | ru |
dc.type | Article | ru |
dc.identifier.udk | 811.161.3’42’271:398.92:392.8 | - |
dc.root | Весці БДПУ | ru |
dc.placeOfPublication | Минск | ru |
dc.series | Серыя 1 | ru |
dc.number | № 2 | ru |
Appears in Collections: | Статьи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Ляшчынская_Культурна-моўная_спецыфіка.pdf | 499.07 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.