Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЛещинская, О.А.-
dc.contributor.authorLyashchynskaya, V.A.-
dc.date.accessioned2022-03-14T11:59:50Z-
dc.date.available2022-03-14T11:59:50Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationЛяшчынская, В.А. Культурна-моўная спецыфіка фразеалагізмаў-характарыстык ежы = Cultural-language specificity of phraseological characteristics of food / В.А. Ляшчынская // Весці БДПУ. Серыя 1. - 2021. - № 2. - С. 69–73.ru
dc.identifier.urihttp://elib.gsu.by/jspui/handle/123456789/35067-
dc.description.abstractУ артыкуле на матэрыяле фразеалагізмаў беларускай мовы, што характарызуюць і ацэньваюць ежу ўвогуле ці яе асобныя віды, устанаўліваецца культурная інфармацыя, каштоўнасны змест культуры, яе катэгорый і сэнсаў, выяўляецца ўзаемадзеянне мовы і культуры народа. Выдзелены і прааналізаваны групы фразеалагізмаў з колькаснай (многа ці мала) і якаснай характарыстыкай (рэдка высокая якасць, найбольш адсутнасць смаку ці пэўны недахоп якасці), даводзячы ўласцівыя беларусам культурна-нацыянальныя прыхільнасці адносна асобных нацыянальна адметных прадуктаў і асуджэнне смакавых уласцівасцей ежы ці яе прыгатавання. On the material of phraseological unit of the Belarusian language which characterize and evaluate food in general or its separate kinds, the article establishes the cultural information, value content of culture, its categories and meanings, reveals the interaction of language and culture of people. It singles out and analyzes the groups of phraseological units with quantitative (much or little) and qualitative characteristic (seldom high quality, mostly absence of taste or certain lack of quality) presenting Belarusian typical cultural-national properties related to separate nationally significant products and judging the taste properties of food or cooking it.ru
dc.language.isoБелорусскийru
dc.publisherБелорусский государственный педагогический университет имени М. Танкаru
dc.subjectфразеалагізмru
dc.subjectкультурная інфармацыяru
dc.subjectгастранамічны код культурыru
dc.subjectежаru
dc.subjectмногаru
dc.subjectмалаru
dc.subjectякасцьru
dc.subjectвобразru
dc.subjectкампанентru
dc.subjectсімвалru
dc.subjectэталонru
dc.subjectстэрэатru
dc.subjectphraseological unitru
dc.subjectcultural informationru
dc.subjectgastronomic code of cultureru
dc.subjectfoodru
dc.subjectmuchru
dc.subjectlittleru
dc.subjectqualityru
dc.subjectimageru
dc.subjectcomponentru
dc.subjectsymbolru
dc.subjectstandardru
dc.subjectstereotyperu
dc.titleКультурна-моўная спецыфіка фразеалагізмаў-характарыстык ежыru
dc.title.alternativeCultural-language specificity of phraseological characteristics of foodru
dc.typeArticleru
dc.identifier.udk811.161.3’42’271:398.92:392.8-
dc.rootВесці БДПУru
dc.placeOfPublicationМинскru
dc.seriesСерыя 1ru
dc.number№ 2ru
Appears in Collections:Статьи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ляшчынская_Культурна-моўная_спецыфіка.pdf499.07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.