Название: Культурна-моўная спецыфіка фразеалагізмаў-характарыстык ежы
Другие названия: Cultural-language specificity of phraseological characteristics of food
Авторы: Лещинская, О.А.
Lyashchynskaya, V.A.
Ключевые слова: фразеалагізм
культурная інфармацыя
гастранамічны код культуры
ежа
многа
мала
якасць
вобраз
кампанент
сімвал
эталон
стэрэат
phraseological unit
cultural information
gastronomic code of culture
food
much
little
quality
image
component
symbol
standard
stereotype
Дата публикации: 2021
Издательство: Белорусский государственный педагогический университет имени М. Танка
Библиографическое описание: Ляшчынская, В.А. Культурна-моўная спецыфіка фразеалагізмаў-характарыстык ежы = Cultural-language specificity of phraseological characteristics of food / В.А. Ляшчынская // Весці БДПУ. Серыя 1. - 2021. - № 2. - С. 69–73.
Краткий осмотр (реферат): У артыкуле на матэрыяле фразеалагізмаў беларускай мовы, што характарызуюць і ацэньваюць ежу ўвогуле ці яе асобныя віды, устанаўліваецца культурная інфармацыя, каштоўнасны змест культуры, яе катэгорый і сэнсаў, выяўляецца ўзаемадзеянне мовы і культуры народа. Выдзелены і прааналізаваны групы фразеалагізмаў з колькаснай (многа ці мала) і якаснай характарыстыкай (рэдка высокая якасць, найбольш адсутнасць смаку ці пэўны недахоп якасці), даводзячы ўласцівыя беларусам культурна-нацыянальныя прыхільнасці адносна асобных нацыянальна адметных прадуктаў і асуджэнне смакавых уласцівасцей ежы ці яе прыгатавання. On the material of phraseological unit of the Belarusian language which characterize and evaluate food in general or its separate kinds, the article establishes the cultural information, value content of culture, its categories and meanings, reveals the interaction of language and culture of people. It singles out and analyzes the groups of phraseological units with quantitative (much or little) and qualitative characteristic (seldom high quality, mostly absence of taste or certain lack of quality) presenting Belarusian typical cultural-national properties related to separate nationally significant products and judging the taste properties of food or cooking it.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://elib.gsu.by/jspui/handle/123456789/35067
Располагается в коллекциях:Статьи

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Ляшчынская_Культурна-моўная_спецыфіка.pdf499.07 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.