Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Лещинская, О.А. | - |
dc.date.accessioned | 2023-03-15T11:58:19Z | - |
dc.date.available | 2023-03-15T11:58:19Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Ляшчынская, В.А. Культурна-моўная спецыфіка фразеалагізмаў-характарыстык чалавека паводле ўжывання ежы / В.А. Ляшчынская // Известия Гомельского государственного университета имени Ф. Скорины. Сер.: Гуманитарные науки. - 2023. - № 1 (136). - С. 86-90. | ru |
dc.identifier.uri | http://elib.gsu.by/jspui/handle/123456789/56225 | - |
dc.description.abstract | У артыкуле на матэрыяле літаратурных і дыялектных фразеалагізмаў беларускай мовы, што часткова рэпрэзентуюць гастранамічны код культуры беларусаў, устанаўліваюцца асновы характарыстыкі чалавека адносна аднаго з аспектаў яго жыцця – ужывання ежы як дзеяння і яго прыкмет, вызначаецца каштоўнасны змест культуры, яе катэгорый і сэнсаў, выяўляецца ўзаемадзеянне мовы і культуры, вызначаецца ацэнка з перавагай у адмоўны бок. = In the article, based on the material of literary and dialectal phrases of the Belarusian language, which partially represent the gastronomic code of the culture of Belarusians, the basis for characterizing a person is established in relation to one of the aspects of his life that is the consumption of food as an action and its signs; the value content of culture, its categories and meanings are determined, the interaction of language and culture is revealed, the assessment is determined with a preference in the negative direction. | ru |
dc.language.iso | be | ru |
dc.publisher | Гомельский государственный университет имени Ф.Скорины | ru |
dc.subject | фразеалагічная адзінка | ru |
dc.subject | вобраз | ru |
dc.subject | чалавек | ru |
dc.subject | ежа | ru |
dc.subject | колькасць | ru |
dc.subject | спосаб | ru |
dc.subject | ацэнка | ru |
dc.subject | эталон | ru |
dc.subject | стэрэатып | ru |
dc.subject | phraseological unit | ru |
dc.subject | image | ru |
dc.subject | person | ru |
dc.subject | food | ru |
dc.subject | quantity | ru |
dc.subject | method | ru |
dc.subject | evaluation | ru |
dc.subject | standard | ru |
dc.subject | stereotype | ru |
dc.title | Культурна-моўная спецыфіка фразеалагізмаў-характарыстык чалавека паводле ўжывання ежы | ru |
dc.type | Article | ru |
dc.identifier.udk | 811.161.3’42’271:398.92:642 | - |
dc.root | Известия Гомельского государственного университета имени Ф. Скорины | ru |
dc.placeOfPublication | Гомель | ru |
dc.series | Гуманитарные науки | ru |
dc.number | № 1 (136) | ru |
Appears in Collections: | Известия ГГУ им. Франциска Скорины. Гуманитарные науки |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Ляшчынская_Культурна-моўная.pdf | 240.25 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.