Название: | Культурна-моўная спецыфіка фразеалагізмаў-характарыстык чалавека паводле ўжывання ежы |
Авторы: | Лещинская, О.А. |
Ключевые слова: | фразеалагічная адзінка вобраз чалавек ежа колькасць спосаб ацэнка эталон стэрэатып phraseological unit image person food quantity method evaluation standard stereotype |
Дата публикации: | 2023 |
Издательство: | Гомельский государственный университет имени Ф.Скорины |
Библиографическое описание: | Ляшчынская, В.А. Культурна-моўная спецыфіка фразеалагізмаў-характарыстык чалавека паводле ўжывання ежы / В.А. Ляшчынская // Известия Гомельского государственного университета имени Ф. Скорины. Сер.: Гуманитарные науки. - 2023. - № 1 (136). - С. 86-90. |
Краткий осмотр (реферат): | У артыкуле на матэрыяле літаратурных і дыялектных фразеалагізмаў беларускай мовы, што часткова рэпрэзентуюць гастранамічны код культуры беларусаў, устанаўліваюцца асновы характарыстыкі чалавека адносна аднаго з аспектаў яго жыцця – ужывання ежы як дзеяння і яго прыкмет, вызначаецца каштоўнасны змест культуры, яе катэгорый і сэнсаў, выяўляецца ўзаемадзеянне мовы і культуры, вызначаецца ацэнка з перавагай у адмоўны бок. = In the article, based on the material of literary and dialectal phrases of the Belarusian language, which partially represent the gastronomic code of the culture of Belarusians, the basis for characterizing a person is established in relation to one of the aspects of his life that is the consumption of food as an action and its signs; the value content of culture, its categories and meanings are determined, the interaction of language and culture is revealed, the assessment is determined with a preference in the negative direction. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://elib.gsu.by/jspui/handle/123456789/56225 |
Располагается в коллекциях: | Известия ГГУ им. Франциска Скорины. Гуманитарные науки |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ляшчынская_Культурна-моўная.pdf | 240.25 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.