Название: Культурна-моўная спецыфіка фразеалагізмаў-характарыстык чалавека паводле ўжывання ежы
Авторы: Лещинская, О.А.
Ключевые слова: фразеалагічная адзінка
вобраз
чалавек
ежа
колькасць
спосаб
ацэнка
эталон
стэрэатып
phraseological unit
image
person
food
quantity
method
evaluation
standard
stereotype
Дата публикации: 2023
Издательство: Гомельский государственный университет имени Ф.Скорины
Библиографическое описание: Ляшчынская, В.А. Культурна-моўная спецыфіка фразеалагізмаў-характарыстык чалавека паводле ўжывання ежы / В.А. Ляшчынская // Известия Гомельского государственного университета имени Ф. Скорины. Сер.: Гуманитарные науки. - 2023. - № 1 (136). - С. 86-90.
Краткий осмотр (реферат): У артыкуле на матэрыяле літаратурных і дыялектных фразеалагізмаў беларускай мовы, што часткова рэпрэзентуюць гастранамічны код культуры беларусаў, устанаўліваюцца асновы характарыстыкі чалавека адносна аднаго з аспектаў яго жыцця – ужывання ежы як дзеяння і яго прыкмет, вызначаецца каштоўнасны змест культуры, яе катэгорый і сэнсаў, выяўляецца ўзаемадзеянне мовы і культуры, вызначаецца ацэнка з перавагай у адмоўны бок. = In the article, based on the material of literary and dialectal phrases of the Belarusian language, which partially represent the gastronomic code of the culture of Belarusians, the basis for characterizing a person is established in relation to one of the aspects of his life that is the consumption of food as an action and its signs; the value content of culture, its categories and meanings are determined, the interaction of language and culture is revealed, the assessment is determined with a preference in the negative direction.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://elib.gsu.by/jspui/handle/123456789/56225
Располагается в коллекциях:Известия ГГУ им. Франциска Скорины. Гуманитарные науки

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Ляшчынская_Культурна-моўная.pdf240.25 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.