Название: Хлеб як кампанент і аснова вобразаў фразеалагізмаў беларускай і французскай моў: агульнае і адметнае
Авторы: Кірушкіна, Г.А.
Ляшчынская, В.А.
Кирюшкина, А.А.
Лещинская, О.А.
Ключевые слова: беларускія і французскія фразеалагізмы
кампанент
хлеб
вобраз
семантыка
аналаг
эквівалент
пазнанне
Belarusian and French phraseological units
componen
bread
image
semantics
analogue
equivalent
cognition
Дата публикации: 2024
Издательство: Гомельский государственный университет имени Ф. Скорины
Библиографическое описание: Кірушкіна, Г.А. Хлеб як кампанент і аснова вобразаў фразеалагізмаў беларускай і французскай моў: агульнае і адметнае / Г.А. Кірушкіна, В.А. Ляшчынская // Известия Гомельского государственного университета имени Ф. Скорины. Сер.: Гуманитарные науки. - 2024. - № 1(142). - С. 73-77.
Краткий осмотр (реферат): Артыкул прысвечаны аналізу беларускіх і французскіх фразеалагізмаў з трафонімным кампанентам хлеб. Лінгвакультуралагічны метад аналізу выяўленых адзінак дзвюх моў дазваляе вызначыць агульнае і адметнае ў фразеалагізмах скрозь прызму іх семантыкі, вобразнай структуры з сімвальным кампанентам, каштоўнасны змест культуры беларускага і французскага народаў. = The article is devoted to the analysis of Belarusian and French phraseological units with the traphonym component of bread. The linguoculturological method of analyzing the identified units of two languages allows us to determine the common and distinctive in phraseological units through the prism of their semantics, figurative structure with a symbolic component, the value content of the culture of the Belarusian and French peoples.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://elib.gsu.by/handle123456789/65401
Располагается в коллекциях:Известия ГГУ им. Франциска Скорины. Гуманитарные науки

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Кірушкіна_Хлеб.pdf222.25 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.