Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКірушкіна, Г.А.-
dc.contributor.authorЛяшчынская, В.А.-
dc.contributor.authorКирюшкина, А.А.-
dc.contributor.authorЛещинская, О.А.-
dc.date.accessioned2024-02-15T07:41:17Z-
dc.date.available2024-02-15T07:41:17Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationКірушкіна, Г.А. Хлеб як кампанент і аснова вобразаў фразеалагізмаў беларускай і французскай моў: агульнае і адметнае / Г.А. Кірушкіна, В.А. Ляшчынская // Известия Гомельского государственного университета имени Ф. Скорины. Сер.: Гуманитарные науки. - 2024. - № 1(142). - С. 73-77.ru
dc.identifier.urihttps://elib.gsu.by/handle123456789/65401-
dc.description.abstractАртыкул прысвечаны аналізу беларускіх і французскіх фразеалагізмаў з трафонімным кампанентам хлеб. Лінгвакультуралагічны метад аналізу выяўленых адзінак дзвюх моў дазваляе вызначыць агульнае і адметнае ў фразеалагізмах скрозь прызму іх семантыкі, вобразнай структуры з сімвальным кампанентам, каштоўнасны змест культуры беларускага і французскага народаў. = The article is devoted to the analysis of Belarusian and French phraseological units with the traphonym component of bread. The linguoculturological method of analyzing the identified units of two languages allows us to determine the common and distinctive in phraseological units through the prism of their semantics, figurative structure with a symbolic component, the value content of the culture of the Belarusian and French peoples.ru
dc.language.isoberu
dc.publisherГомельский государственный университет имени Ф. Скориныru
dc.subjectбеларускія і французскія фразеалагізмыru
dc.subjectкампанентru
dc.subjectхлебru
dc.subjectвобразru
dc.subjectсемантыкаru
dc.subjectаналагru
dc.subjectэквівалентru
dc.subjectпазнаннеru
dc.subjectBelarusian and French phraseological unitsru
dc.subjectcomponenru
dc.subjectbreadru
dc.subjectimageru
dc.subjectsemanticsru
dc.subjectanalogueru
dc.subjectequivalentru
dc.subjectcognitionru
dc.titleХлеб як кампанент і аснова вобразаў фразеалагізмаў беларускай і французскай моў: агульнае і адметнаеru
dc.typeArticleru
dc.identifier.udk811’42’371:664.66:398.92(=161.3):398.92(=133.1)-
dc.rootИзвестия Гомельского государственного университета имени Ф. Скориныru
dc.placeOfPublicationГомельru
dc.seriesГуманитарные наукиru
dc.number1(142)ru
Appears in Collections:Известия ГГУ им. Франциска Скорины. Гуманитарные науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кірушкіна_Хлеб.pdf222.25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.