Title: Хлеб як кампанент і аснова вобразаў фразеалагізмаў беларускай і французскай моў: агульнае і адметнае
Authors: Кирюшкина, А.А.
Лещинская, О.А.
Keywords: беларускія і французскія фразеалагізмы
кампанент
хлеб
вобраз
семантыка
аналаг
эквівалент
пазнанне
Belarusian and French phraseological units
componen
bread
image
semantics
analogue
equivalent
cognition
Issue Date: 2024
Publisher: Гомельский государственный университет имени Ф. Скорины
Citation: Кірушкіна, Г.А. Хлеб як кампанент і аснова вобразаў фразеалагізмаў беларускай і французскай моў: агульнае і адметнае / Г.А. Кірушкіна, В.А. Ляшчынская // Известия Гомельского государственного университета имени Ф. Скорины. Сер.: Гуманитарные науки. - 2024. - № 1(142). - С. 73-77.
Abstract: Артыкул прысвечаны аналізу беларускіх і французскіх фразеалагізмаў з трафонімным кампанентам хлеб. Лінгвакультуралагічны метад аналізу выяўленых адзінак дзвюх моў дазваляе вызначыць агульнае і адметнае ў фразеалагізмах скрозь прызму іх семантыкі, вобразнай структуры з сімвальным кампанентам, каштоўнасны змест культуры беларускага і французскага народаў. = The article is devoted to the analysis of Belarusian and French phraseological units with the traphonym component of bread. The linguoculturological method of analyzing the identified units of two languages allows us to determine the common and distinctive in phraseological units through the prism of their semantics, figurative structure with a symbolic component, the value content of the culture of the Belarusian and French peoples.
URI: https://elib.gsu.by/handle123456789/65401
Appears in Collections:Известия ГГУ им. Франциска Скорины. Гуманитарные науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кірушкіна_Хлеб.pdf222.25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.